lauantai 3. huhtikuuta 2010

Hyvää Pääsiäistä!

yammu

Kaikenlaista on tapahtunut sitten viime kirjoittelun. Rytmikorjaamolla pidettiin MARS 2010 – tapahtuma, johon liittyi livemusiikkia ja seminaareja. Jälkimmäiset osuivat pääsääntöisesti työajalle, jolloin niihin ei päässyt osallistumaan, mutta tulipahan käytyä kahta keikkaa katsomassa. Ensimmäisenä oli Hehkumon  konsertti, joka oli ns. Rytmiksen pienellä lavalla. Soitto sujui mainiosti ja sounditkin olivat kohtuullisesti hanskassa, ainakin ulospäin. Monitoroinnissa oli ilmeisesti toivomisen varaa, mikä näkyi vilkuiluna ja lievänä leukaperien kiristelynä. Siitä parin päivän päästä pääsin näkemään Apocalyptican, joka jytisteli mallikkaasti. Edellisellä apo-keikalla soundit olivat reilusti ohuemmat, saattoi johtua lämppäribändin asemasta tai siitä että keikoilla oli eri miksaaja.

Töissä saatiin Muumit ensi-iltaan. Loppusuora alkoi tuntua jo aikamoiselta puurtamiselta, vaikka aina oli jännitysmomenttina, tuleeko säveltäjältä läpimenoon jokin uusi versio jostain musiikista kokeiltavaksi. Tuntia ennen enskaria vaihdoin vielä yhden biisin uudelleenmiksattuun versioon. Loppu hyvin, (melkein) kaikki hyvin… ensi viikolla näytöstä pyöritetään seitsemän kertaa.

Yllä oleva kuva on eiliseltä Bonhoeffer-keikalta Hämeenlinnan kirkosta. On toki liioittelua hoitaa yhden langattoman ja yhden MD-soittimen keikkaa digipöydällä, mutta… Kirkkokeikoilla joutuu aina varautumaan yllätyksiin akustisten olosuhteiden kanssa.

Onneksi kevätkin jo tekee tuloaan, eikä tässä ole kesälomaankaan enää kuinpuikot2 kaksi kuukautta. Pihakin alkaa näyttää jo kurapellolta ja muistin, että jossain vielä hangen alla odottaa valkosipuliviljelmät..

Ei kommentteja: